Zorgverzekering kiezen: drie handige stappen

2 min read

Wanneer je een zorgverzekering gaat kiezen, wil je natuurlijk niet te vele betalen. Het is immers een verplichting en het zorgt voor redelijk wat maandelijkse lasten. Gelukkig is er een enorme concurrentiestrijd in ons land, waardoor verschillende zorgverzekeraars allemaal de goedkoopste zorgverzekering willen aanbieden. Het is dus handig om goed te kijken naar welke zorgverzekering het beste voor jou is. Dit kan je doen door de drie stappen die ik in dit artikel doorneem te volgen.

Stap 1: Wensen en behoeften

De eerste stap is misschien wel de belangrijkste stap. Het is namelijk enorm belangrijk om goed in kaart te hebben wat je nou precies wilt hebben. Je moet je wensen en behoeften dus goed in beeld brengen. Hierbij moet je denken aan de volgende aspecten:

  • Wil je een aanvullende verzekering om ook kosten voor bijvoorbeeld de tandarts of fysio te dekken?
  • Wil je jouw eigen risico verhogen of wil je deze op het minimum houden?
  • Wil je een verzekering delen met je partner of niet?

Wanneer je deze dingen goed op een rijtje hebt, kan je naar de volgende stap.

Stap 2: Vergelijken

Elke zorgverzekeraar beweerd wel dat ze de beste en goedkoopste zijn, maar welke is het nou echt? Dit verschilt heel erg per persoon en dit komt door de wensen en behoeften van iedere individu. Wat voor jou de beste is, kun je eenvoudig vinden door de zorgverzekeringen te vergelijken op https://www.zorgkiezer.nl/. Hier krijg je direct een overzicht van alle zorgverzekeraars in jouw buurt.

Stap 3: Kiezen

Ten slotte is het alleen nog de taak om een zorgverzekering uit te kiezen die jou aanspreekt. Via de site kan je dan al meteen overstappen naar deze zorgverzekeraar. Echter gaat jouw nieuwe zorgverzekering pas in 2021 in, aangezien je een jaar vast zit aan jouw huidige zorgverzekering.