Wat zijn bronzen tuinbeelden?

2 min read

Bronzen tuinbeelden zijn metalen tuinbeelden die uit één stuk brons zijn gebeeldhouwd. Tegenwoordig kan je brons tuinbeelden online bestellen. Het beeld wordt uit één stuk brons gevormd en kan dus niet in meer dan één stuk worden gebroken. Bronzen tuinbeelden zijn niet alleen oersterk, ze zijn ook zeer duurzaam, waardoor u de mogelijkheid heeft om ze zowel buiten als binnen te plaatsen. Omdat bronzen tuinbeelden uit één stuk brons zijn gevormd, zijn ze bestand tegen harde wind en water. Ze zijn ook zeer zwaar, waardoor bronzen tuinbeelden een van de duurdere beelden zijn voor in de tuin. Dit is dan ook wel weer een reden waarom ze een leven lang mee gaan.

Levertijden van beelden

De levertijd van een bronzen tuinbeelden is niet altijd hetzelfde. Als je snel een bronzen tuinbeeld nodig hebt, dan zijn de tuinbeelden vrouwen bij artihove.nl een goede optie. Deze zijn bijna altijd op voorraad. Via de website kan je zelf een dag aangeven waarop het beeld bezorgd dient te worden. Sommige bezorgdagen komen nu eenmaal beter uit dan andere dagen, dus het is fijn om hier zelf de keuze in te hebben. Mocht je meer tijd hebben om een beeld te bestellen, dan is het leuk om eens een bezoekje te brengen aan de winkel. Zo kan je de beelden in het echt zien. Dit heeft als voordeel dat je beter kan inschatten hoe groot (of juist hoe klein) het beeld is. 

Een standaard beeld of niet?

Een bronzen tuinbeeld, of het nu de vorm van een menselijk lichaam heeft of dat het meer abstract is, is veel werk. Voor de kunstenaar gaat er niet alleen veel tijd in zitten, het is een zeer persoonlijke onderneming waar veel beslissingen bij komen kijken. De kunstenaar heeft de verantwoordelijkheid om de beste bronzen tuinbeelden voor een ruimte te maken die hij vaak niet kent. Daarnaast moet hij ervoor zorgen dat het beeld er niet te gewoontjes uitziet. Hoewel er veel verschillende bronzen beelden zijn om uit te kiezen, is het niet altijd makkelijk om een beeld te vinden dat goed in jouw tuin past. Sommige kunstenaar maken daarom een beeld op verzoek. Het is hierbij wel belangrijk dat ze een weten hoe jouw tuin eruit ziet voordat ze aan de slag gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *