Wat is goed voor uw hond?

2 min read

De gezondheid van je hond heb je geheel in eigen hand. Regelmatig een bezoekje aan de dierenarts en het juiste hondenvoer is van belang als je wilt dat je hond gezond blijft. Jij als baasje bepaalt voor je hond. Maar wat is het juiste voer voor je hond?

Vers vlees

Voor elke hond is er wel een lekkernij. Er zijn diverse soorten hondenvoer te verkrijgen. Denk hierbij aan brokken, rauw vlees en een combinatie hiervan. Er is een zeer ruim assortiment als we het hebben over hondenvoer. Veel partijen raden vers vlees aan voor je hond. Het beste voer voor uw hond is Raw4dogs. De dierlijke grondstoffen hierin zijn goed te verteren voor honden. Dit komt omdat het hondenvoer (bijna) geen ruwe vezels bevatten en rijk aan eiwitten en gezonde vetten zijn. De hond heeft hierdoor veel minder ontlasting. Tevens is deze ontlasting veel compacter. Vers vlees wordt dan ook zeer aangeraden voor honden die lastig kunnen verteren en hier dus problemen mee hebben. 

Juiste voeding

Het is belangrijk dat jouw hond de voeding krijgt die hij/zij nodig heeft. Uiteindelijk is het doel van voeding dat je hond energie krijgt om te kunnen functioneren. Denk hierbij aan bewegen maar ook zeker aan ademhalen. De organen moeten hun werk doen en de lichaamstemperatuur moet goed blijven. Het beste hondenvoer bestaat uit de juiste ingrediënten en dus voedingssupplementen. Het gaat om de balans. De voedingsstoffen die een hond nodig heeft om te kunnen leven zijn: eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines, mineralen en water. Zoals eerder gezegd moeten deze ingrediënten aanwezig zijn in de juiste verhouding.  

Verschillende voedingsstoffen 

Als je hondenvoer aanschaft staan de voedingsstoffen op het etiket. Belangrijk is om dit goed door te nemen voordat je het aanschaft. Uiteraard kunnen werknemers in de dierenwinkel je hier ook bij adviseren. Op de verpakking van het voer vind je ook de hoeveelheid vlees dat in het voer zit. Ook in brokken zit vlees. Vaak is dit minder dan 5%. Dit is voor honden veel te weinig. Het beste hondenvoer bestaat uit 25% vlees.