Waarvoor kan je terecht bij een smartshop Rotterdam?

3 min read

Overview for Rotterdam city from Euromast tower

De kans is ongelofelijk groot dat je al eens iemand hebt horen praten over een zogenaamde smartshop Rotterdam. Dit gezegd hebbende is het nog altijd zo dat er heel wat onjuistheden bestaan met betrekking tot een dergelijke zaak. Bovendien is het ook nog eens zo dat er verwarring kan bestaan over de aard van de shop. In de Verenigde Staten gaat het namelijk om een winkel die persoonsgerichte aanbiedingen doet aan consumenten. Hier in Nederland is dat echter niet zo. Zou jij graag meer te weten willen komen over wat je nu precies allemaal kan verwachten van een smartshop in Nederland? Dan moet je zeker even de informatie doornemen verder op deze pagina. 

Wat is een smartshop Rotterdam nu precies? 

Voor een smartshop Rotterdam geldt dat het een winkel is die zogenaamde psychedelica verkoopt. Het gaat hierbij niet alleen om deze psychedelica, maar ook om gerelateerde lectuur en accessoires. De naam is afgeleid van de zogenaamde smart drugs. Het betreft hier een groep kruiden en voedingssupplementen waarvan het uiteindelijke doel is om een stimulering van de cognitieve vermogens te realiseren. Het woord smartshops beschikt in de Verenigde staten zoals in de inleiding van deze pagina reeds aangegeven over een compleet andere betekenis. Over de oceaan is er dan ook vooral sprake van een shop die gepersonaliseerde aanbiedingen doet. 

Welke zaken mag een smartshop verkopen? 

Ook over het aanbod van een smartshop Rotterdam bestaat heel wat discussie. Voor heel wat mensen geldt dan ook bijvoorbeeld dat ze vermoeden dat er illegale drugs in worden verkocht. Dat is echter zeker en vast niet zo. Dit is één van de meest hardnekkige misverstanden die er bestaan. Wanneer je het aanbod van een dergelijke winkel onder de loep neemt zal je dan ook kunnen vaststellen dat er steevast alleen maar producten in worden verkocht die zijn toegestaan door de lokale wetgeving. Het gaat daarbij dan concreet om bijvoorbeeld toegestane psychedelica, stimulantia, empathogenen en afrodisiaca.

Bovenstaande maakt ook direct duidelijk dat er geen sprake (meer) is van synthetische drugs in een smartshop. Voorheen konden dergelijke middelen wel worden verkocht, maar sinds de invoering van de zogenaamde Opiumwet is daar verandering in gekomen. De verkoop van synthetische drugs is dan ook ondertussen eenduidig niet toegestaan onder de vorm van bijvoorbeeld voedsel, een voedingssupplement en een medicijn.  

Spring zelf eens binnen in een smartshop Rotterdam! 

Het lijkt er in de praktijk nog steeds vaak naar uit te zien dat heel wat mensen een beetje schrik hebben om een bezoek te brengen aan een smartshop Rotterdam. Dat is eigenlijk echt helemaal nergens voor nodig, integendeel. Het aanbod dat je terug kan vinden in een smartshop is dan ook meer dan het ontdekken waard. Bovendien is het ook nog eens zo dat dergelijke winkels over een sterk educatieve factor beschikken. De verschillende producten die worden verkocht worden dan ook vaak geleverd inclusief een soort van gebruikershandleiding. Hoe dan ook, ben je op een zeker ogenblik in Rotterdam? Dan kan het zeker de moeite waard zijn om ervoor te kiezen om even een bezoekje te brengen aan één van de verschillende smartshops die je in die stad terug kan vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit heb je misschien gemist