Waarom kiezen voor social ads?

2 min read

In de begindagen van sociale media was het eenvoudig om de aandacht van sociale mediavolgers te trekken. Gewoon een interessant blogartikel plaatsen en de kans dat het werd gelezen was groot. Vandaag de dag is de sociale mediawereld echter zo uitgebreid dat je veel preciezer te werk moet gaan en dat social ads misschien wel dé oplossing zijn. Social ads zijn namelijk essentieel om jouw boodschap op het juiste moment met de juiste doelgroep te delen.

Blogartikels blijven nuttig om mensen te triggeren en zoekmachines zoals Google zijn gek op blogs die regelmatig verfrissende nieuwe content posten, maar social ads geven je net dat extra duwtje in de rug om de juiste bezoekers naar je website te lokken. En de juiste bezoekers dat betekent een grotere kans om van bezoekers kopers of klanten te maken.

Social ads maak je volledig op maat

Het interessante aan social ads is dat je ze volledig op maat kunt maken en instellen. Je bepaalt de locatie (bijvoorbeeld alle mensen die in de Nederlandse provincie Groningen wonen), je bepaalt het geslacht, de leeftijdscategorie, de interesses, enzovoort. Zo verschijnen jouw social ads enkel en alleen voor die mensen die potentieel gezien het meeste interesse in jouw advertenties zullen hebben en die potentieel gezien ook het meeste kans hebben om klanten te worden. Gedaan met algemene reclamecampagnes die handen vol geld kosten en die hun doel niet bereiken. De conversiegraad van social ads ligt heel wat hoger dan bij klassieke advertenties en reclamecampagnes.

De kracht van ads

Kortom, er is niets mis met het schrijven van artikels en het verzamelen van volgers en likes maar je zou maar gek zijn om ook niet andere marketingstrategieën zoals social ads uitbesteden, die hun succes al hebben bewezen, links te laten liggen. De kracht van social ads mag niet onderschat worden.