Waarom een goedkoop matras soms een betere keuze is

1 min read
matras

Matrassen die duur zijn, die zijn beter. Zo hebben we dat altijd geleerd. Maar het is tegenwoordig gewoon helemaal niet meer waar. Een goedkoop matras kan alsnog een heel goed matras zijn. Dankzij moderne technologie en betere productiemethoden is een goedkoop matras produceren best mogelijk.

matras

Je wordt belazerd

De voordelen van een goedkoop matras zijn oneindig:

  • je bent minder geld kwijt, logischerwijs
  • je voelt je minder schuldig als je een nieuw matras nodig hebt na enkele jaren
  • je kunt investeren in een goed bedframe

Het lastige van matrassen is dat we door de jaren heen zo zijn geconditioneerd om te geloven dat ze altijd duur moeten zijn om van goede kwaliteit te zijn. Het tegendeel is echter waar, zeker dankzij moderne technieken. Vroeger was het maken van een matras een secuur werk waar veel tijd in ging zitten maar die periode is voorbij. Een matras van een paarhonderd euro of zelfs minder kan alsnog een heel goed matras zijn. 

Let hierop als je een nieuw bed gaat uitzoeken

Als we slapen, verliezen we veel vocht. Het is niet zo’n fris idee dat dit allemaal in je matras trekt want je kunt een matras natuurlijk niet zomaar in de wasmachine gooien. Met een topmatras neem je dat vocht allemaal op. De hoes van de topper kun je vaak wel wassen, zodat deze makkelijker schoon is te houden. Naast een nieuw matras kun je er dus maar beter ook een topper bij kopen tegenwoordig want dan slaap je nog beter.