Vroeg landgebruik was anders

2 min read

Vroeger was werken op het land heel iets anders, natuurlijk weet iedereen dat door landbouw mensen in grotere populaties gingen samenwonen. Maar dit was niet per se gemakkelijk. Vroeger werd alles wat op het land werd gedaan namelijk met de hand gedaan en het men geen aftakas tractor onderdeel om op rond te rijden. Door de jaren heen is het werk echter vele malen makkelijker gemaakt door tractoren en dan industriële revolutie. Dit heeft er toe geleid dat vandaag de dag tractor webwinkel er voor heeft gezorgd dat iedereen een tractor vanaf de bank kan bestellen.

Een kijkje in het buitenland: Mexico 

Werken op het land is een zeer oude praktijk in Mexico. Mexico was een bezet land door de Maya’s, de Azteken en de Spanjaarden. Er zijn geen hekken om de koeien binnen te houden, het vee loopt vrij rond. Gezinnen hebben koeien, maar verkopen de melk en het rundvlees voor extra geld. De Mexicaanse regering subsidieert een deel van hun vee- en rundvleesprijzen. Het gemiddelde Mexicaanse gezin verdient ongeveer 700 euro per maand. Met Mexicaans rundvlees moet je kieskeurig zijn. Mexicaans rundvlees heeft een hoger vetgehalte. Ze zijn ook magerder en duurder dan Amerikaans rundvlees.

Van Mexico naar Italie 

Kijk naar hoe de boeren er voor zorgen dat een perfect rood vlees ook altijd daadwerkelijk volledig gaar zal zijn. Zij gebruiken de traditionele landbouwtechnieken van Italië om hun runderen op te voeden in de prachtige heuvels van Toscane. Hun koeien krijgen gras en biologische groenten te eten en ze brengen tijd met hen door op groene weiden, niet op fabrieksmatige voederplaatsen. 

Al het vee is natuurlijk, nooit geïnjecteerd met hormonen of antibiotica, scharrelend over de boerderij. Het rundvlees wordt niet naar de slacht gebracht, maar blijft op de boerderij om het vee te voeden. Het asiel respecteert en beschermt de natuurlijke manier van leven. Er wordt geen graan aan het dieet van de koeien toegevoegd. In plaats daarvan krijgen ze vlees dat gemaakt is van gras en hun natuurlijke voeding. De koeien hebben toegang tot de weide en brengen hun dagen door met zwerven, knabbelen op groen gras, stoeien op de zachte briesjes en de geur van het Toscaanse land.

De koeien worden met veel respect behandeld, alles wat nodig is, is een liefdevolle en zorgzame omgeving. Mensen die van goed Italiaans rundvlees en hamburgers houden, zullen zeker genieten van alles wat Toscane te bieden heeft. Natuurlijk niet echt goed voor het milleu, maar zo lang mensen het kopen blijft dat productie in stand.

Meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *