Voor welk soort Safire camera kiezen?

3 min read

Wanneer je graag een bepaalde camerabeveiliging wenst te realiseren spreekt het voor zich dat je een keuze zal moeten maken uit verschillende soorten camera’s. Voor welk type camera je op het einde van de rit gaat kiezen is natuurlijk afhankelijk van de situatie. Wil je bijvoorbeeld met één enkele camera een grote ruimte kunnen filmen of is het voornamelijk van belang om een specifieke hoek in beeld te brengen? Bovendien spreekt het uiteraard voor zich dat er ook een onderscheid wordt gemaakt tussen het filmen van een ruimte binnen en een bepaald gebied buiten. Hoe dan ook, ben jij van plan om camerabeveiliging te laten realiseren bij je woning of je bedrijfspand? Dan kan het zeker de moeite waard zijn om even te kijken naar het aanbod van het merk Safire

1.) Een dome camera 

Het eerste type camera dat je terug kan vinden in het aanbod van het merk Safire is een dome camera. Het gaat hierbij om een camera die de mogelijkheid heeft om een volledig gebied of een complete ruimte binnenshuis in beeld te brengen. Een dergelijke camera is eigenlijk het tegenovergestelde van een bullet camera. Dit betekent concreet de volgende twee punten:

  1. Ze is helemaal niet opvallend waardoor ze aan het zicht onttrokken blijft; 
  2. Ze focust niet op één punt, maar wel op een groter gebied of een grotere ruimte; 

Zou je graag een dome camera van Safire in huis willen halen? Dan kies je dus voor een camera die in één klap een bijzonder grote ruimte in beeld kan brengen. Deze camera’s zijn ook perfect te combineren met de bullet exemplaren. Zo geniet je van het beste van twee werelden.

2.) Een bullet camera 

De belangrijkste troef waarover je beschikt bij het kopen van een Safire bullet camera heeft te maken met het feit dat ze ostentatief zichtbaar is. Dit zorgt er voor dat ze uit zichzelf reeds de mogelijkheid heeft om potentiële inbrekers af te schrikken. Een bullet camera kan ook over een degelijke hoeveelheid aan megapixels beschikken waardoor ze zonder probleem kwalitatieve beelden kan maken. Hoe dan ook, door te kiezen voor een bullet camera kan je dus eigenlijk mogelijke inbrekers reeds op voorhand een beetje afschrikken. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

JaggsAlarm – Specialisten in beveiligingssystemen.

3.) Een PTZ camera

Voor heel wat situaties geldt dat het belangrijk kan zijn om de beschikking te hebben over een camera die beschikt over een grote draaihoek. Geldt dat eveneens voor de situatie waarvoor jij op zoek bent naar een geschikte camera? Dan zal je kunnen vaststellen dat het kopen van een zogenaamde PTZ camera van het merk Safire een interessante keuze kan zijn. Door het aanschaffen van een dergelijke camera kan je dan ook rekenen op de volgende onderstaande functionaliteiten: 

  1. Pan;
  2. Tilt;
  3. Zoom;

Verder geldt voor deze camera’s dat ze beschikken over een optische zoom waardoor je ook op dit vlak ongelofelijk veel waar krijgt voor je geld. Hoe dan ook, ook het kopen van een PTZ camera uit het aanbod van Safire kan in de praktijk het overwegen waard zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit heb je misschien gemist