Tips om je huis te verkopen

2 min read
tips-huis-verkopen-thoma-post

Als je je huis eenmaal te koop hebt gezet, hoop je natuurlijk dat het huis zo snel mogelijk verkocht is, en natuurlijk voor de beste prijs. De snelheid en de prijs kan je met een aantal tips van ons zeker beïnvloeden. Meer weten? Kijk dan op https://thomapost.nl/vestiging/makelaar-deventer/

Juiste foto’s

Goede professionele foto’s zijn erg belangrijk in het verkoopproces van je huis. Beelden zeggen namelijk veel meer dan woorden. Tegenwoordig is er ook veel meer mogelijk dan alleen foto’s. Denk hierbij aan 3D video’s en 360 graden tours. Mensen zijn namelijk erg visueel ingesteld. Als de foto’s niet aanspreken, zullen ze nooit een bezichtiging aanvragen. Zorg ervoor dat de foto’s duidelijk alle kamers laten zien. Hierdoor zien ze goed hoe het huis ingedeeld is. Om de juiste sfeer over te brengen wordt aangeraden om de foto’s op een zonnige dag te laten maken. 

Promofilm

Huizen met een promotiefilm scoren over het algemeen hoger in Funda. Hierdoor vallen ze meer op. Hierdoor krijg je dus meer online bezichtigingen. En hierdoor is de kans weer groter om je huis te verkopen. Dankzij een video krijgen potentiële kopers ook een beter beeld van het huis. Het enige nadeel van een video is dat het duur is het om het te laten maken. Hoge kwaliteit van de video is namelijk erg belangrijk. Anders kan je het beter niet doen. Hierdoor ben je vaak genoodzaakt om hier extern een expert voor in te huren. 

Opruimen

Allereerst is het belangrijk dat je je huis schoon en netjes hebt. Gooi alle rotzooi weg en stop persoonlijke spullen op. Zorg voor zo min mogelijk poespas. Dit geeft namelijk een rustig gevoel en straal je uit naar de potentiële klant dat er veel mogelijk is met het huis. Laat geen rommel ergens in de hoek liggen en zorg bijvoorbeeld voor een afgesloten wasmand en dichte kastjes. Door veel rommel op te ruimen zorg je ook voor veel meer ruimte in de kamer. Zorg voor een groter ogende ruimte want daar houden de kijkers van. Het is hierbij dus ook belangrijk dat alles schoon is en lekker ruikt.

Dit heb je misschien gemist