Rijbewijs BE halen in Limburg?

2 min read
Rijbewijs

Wil jij je rijbewijs BE halen en woon je in Limburg? Dan kun je rijlessen volgen bij diverse opleiders, zoals Osseforth Opleidingen Limburg. Deze rij- en beroepsopleider is werkzaam in de regio Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen-Kerkrade, Echt en Venlo. Vanwege het grote werkgebied kun je de rijlessen plannen waar en wanneer je wilt. Je kunt je altijd inschrijven voor een vrijblijvende proefles.

Rijbewijs BE

Wanneer heb je een rijbewijs BE nodig?

Je hebt een rijbewijs BE nodig als je met een aanhanger de weg op gaat die tot 3500 kilogram weegt. Je hebt dit rijbewijs nodig om de veiligheid voor jou en andere weggebruikers te verhogen. Om dit aanhangerrijbewijs te halen, kun je dus een cursus volgen bij een opleider. Het is natuurlijk belangrijk dat je een opleiding volgt bij een opleider met een hoog slagingspercentage. Bij Osseforth Opleidingen Limburg ligt het slagingspercentage 10 tot 20 procent hoger dan bij andere opleidingscentra.

Osseforth

Wat leer je tijdens de rijlessen?

Tijdens de rijlessen voor het rijden met een aanhanger krijg je de hele dag les in het rijden met een aanhanger. Zo leer je onder meer om in te parkeren. Je hebt vaak de keuze uit een dagopleiding en een reguliere opleiding. Bij de dagopleiding krijg je de hele dag les en sluit je de dag af met een rijexamen. Bij een reguliere opleiding zijn de lessen over meerdere dagen verspreid.

Hoeveel rijlessen heb je nodig?

Als je geen ervaring hebt met het rijden met een aanhanger, weinig rijervaring hebt of moeite hebt met achteruit rijden, is een proefles een goede uitkomst. Je start de cursus altijd met een proefles. De rijinstructeur krijgt dan een beeld van jouw vaardigheden en kan zo goed bepalen hoeveel rijlessen je nodig hebt. De cursus bestaat enkel uit een praktijkgedeelte. Het aanhangerrijbewijs is het enige rijbewijs waar je geen theoriecertificaat voor nodig hebt.