F1 Esports Series

2 min read
formule 1

De Formula 1 Esports Series is een toernooi voor professionele elektronische sporten. Oftewel video games. Dit toernooi wordt promoot door de Formule 1. Om mee te kunnen doen moet je je eerst kwalificeren. Het leuke ervan is dat iedereen mee kan doen. Maar er wordt veel van je verwacht. 

Optimale voorbereiding

Je kwalificeert je niet zomaar voor de Formula 1 Esports Series. Er komt veel bij kijken en je moet goed kunnen presteren. Maar geloof het of niet. Het is mogelijk om binnen een half jaar een plek op het podium te bemachtigen. Echter moet je dan enorm veel oefenen en discipline hebben. Het maakt voor je kwalificatie niet uit of je F1 2019 op een Playstation, XBOX of een PC speelt. Er is dus plek voor iedereen. Als je maar goed presteert. Wil je weten hoe je hiervoor oefent? Dat doe je middels een F1 race simulator. Tegenwoordig kan je eenvoudig een race simulator huren bij Urban Events

Hoe werkt het? 

Zoals eerder gezegd maakt het niet uit of je op een Playstastion, XBOB of een PC speelt. In 2019 zijn er drie evenementen georganiseerd om je te kunnen kwalificeren. Deze evenementen hebben afgelopen jaar in Shanghai, Baku en Cataluna plaatsgevonden. Deze evenementen duren twee weken en zijn dusdanig ingericht dat je de beste versie van jezelf kan laten zien. Jouw score hangt af van verschillende elementen. Namelijk: jouw snelste ronde tijden, clean driving en hoeveel je gebruikt maakt van de driving assist. Eindig je tijdens deze evenementen in de top 6? Dan word je uitgenodigd voor de play-offs. Tijdens deze race moet je per platform racen. Dus je rijdt een race op een PC, een XBOX en een Playstation. Eindig je dan met één platform bij de beste tien? Dan eindig je in een Pro draft. En als je dan goed presteert dag mag je mee doen met de Live draft show. Bij deze Live draft show leer je de teams kennen. Deze teams beslissen uiteindelijk wie er bij hen in het team komt ja of nee.