Paarden zijn er al lang

2 min read

Paarden zijn er al heel lang, en ze hebben veel verschillende manieren van leven meegemaakt. Ze hebben zich aangepast. Maar zoals bij elk dier kunnen ze niet weglopen voor het feit dat hun omgeving nu anders is dan in het verleden daarom is de juiste gear bij paardensport shop verkrijgbaar.

“Voor het grootste deel kan paarden worden geleerd om te gaan waar ze worden verteld. Ze hebben het alleen moeilijk met veranderingen. Als je gewoon gaat en het tempo opvoert, kunnen ze proberen je te negeren en doorgaan met wat ze aan het doen zijn. Ik deed dat met verschillende van mijn renpaarden toen ik werkte met Firenze Fire. Gewoon het tempo opvoeren, en ze worden meestal een beetje nerveus en gaan een beetje staan. Maar uiteindelijk raken ze gewend aan het nieuwe tempo,” legde Hayes uit.

Paarden zijn in het moment

“Paarden leven in het moment, dus ze weten niet wat er daarna gaat gebeuren. Ze nemen het gewoon zoals het komt. Daarom denk ik dat ze zo nerveus zijn als ze voor het eerst in een trailer stappen en waarom ze van streek raken als ze van de ene naar de andere plek gaan,” zei Hayes. Hayes herinnert iedereen eraan om geduldig te zijn. Wees gewoon geduldig en praat met je paard op dezelfde manier als je met een vierjarig kind zou praten.

“Zorg ervoor dat je eerlijk tegen ze bent, kom je beloftes na, en je zult verbaasd zijn wat er gebeurt. Als je eenmaal de juiste persoonlijkheid hebt gevonden en hebt geleerd wat je paard wel en niet aankan, kun je ze laten trainen om zo’n beetje alles te doen,” zei hij. Het vergt veel geduld en tijd, maar het kan gedaan worden. Hayes heeft de laatste vier decennia in de paardenwereld doorgebracht. Hij weet wat werkt en wat niet.

Wees geduldig met paarden

“Zoals met elk dier, vergt het veel training en geduld. Paarden moeten begrijpen hoe de wereld van paarden hooiruiven van nedlandic werkt,” legt hij uit. Paardenhandelaren hebben verstand van paarden. Zij begrijpen paarden beter dan wie dan ook. Paarden zijn krachtige wezens, en dat moet je begrijpen. Ook al zijn paarden groot en sterk, ze zijn springlevend. Paarden hebben hun hart en longen. Ze kunnen ook dingen voelen. Je moet naar ze luisteren en begrijpen wat ze tegen je zeggen. Paardengeleiders moeten slim en opmerkzaam zijn. Ze moeten luisteren naar de paarden.

Meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *