Let op in het verkeer

2 min read

Vaak worden cafe racers gekocht om kleine afstanden mee te rijden of als hobbyproject om lekker aan te sleutelen. De koop cafe racer is alleen aanbevolen als je handig bent met motoren en als je wat rijervaring hebt. Als je in het verkeer rijdt, zijn er genoeg dingen om je op te letten. Als het verkeerslicht bijvoorbeeld op rood springt, moet een motorrijder op het verkeer achter hem letten. Als de automobilist achter hem niet op zit te letten, dan kan dit namelijk extra gevaarlijk zijn voor de motorrijder. Ook moet je er als motorrijder altijd vanuit gaan dat andere weggebruikers je niet hebben gezien. 

Draag altijd oordopjes 

Een bmw k100 cafe racer motor maakt veel lawaai en kan gehoorschade veroorzaken die onomkeerbaar is. En om het nog erger te maken, er is niet veel blootstelling op een motor nodig om die schade te veroorzaken.  Er zijn mensen die er voor kiezen niet op een motor te rijden omdat ze denken dat ze gehoorbeschadiging oplopen. Dit kan voorkomen worden door altijd oordopjes te dragen als je op je bmw k100 cafe racer gaat rijden. Stel dat je je oordopjes kwijt bent, of je bent ze vergeten mee te nemen, dan kan je ook wat wc-papier nat maken en als propje in je oor stoppen. Dit is niet heel prettig, maar kan wel helpen tegen gehoorbeschadiging. 

Ga niet boos motorrijden

Rijd niet met je bmw r series als je boos bent. Acceleratie wordt agressief en remmen wordt hard en ongelijkmatig als je opgefokt achter het stuur zit. Je kunt zelfs risico’s nemen door een gebrek aan geduld. Als je zonder reden in een boze bui bent, kun je te snel en te hard gaan rijden. Hierdoor kan je motor minder makkelijk te besturen zijn en heb je grotere kans op ongelukken. Deze zijn dan nog extra ernstig, omdat je zo hard reed. Rijd met vertrouwen en een kalme geest. Wees niet koppig. Rijd met een veilige snelheid en zonder boosheid. Doe rustig aan en geniet van de rit. 

Pas op met regen

Vermijd rijden onmiddellijk na een regenbui. Als het regent, vermengen de olie, brandstof en smurrie op de weg zich met het water en blijven op het wegdek liggen, waardoor het rijden verraderlijker wordt. Banden moeten goed opgepompt en gecontroleerd worden. De bandenspanning moet ten alle tijden goed zijn, zodat controle over de motor optimaal blijft. 

Zorg ervoor dat je een heldere koplamp hebt geïnstalleerd, zodat je ook in het donker prima gebruik kan maken van je motor. Als je toch op natte wegen moet rijden, zorg dan dat je een aangepaste snelheid aanhoudt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *