Laat geregeld een penetratietest uitvoeren door professionals

1 min read
penetratietest uitvoeren

Wie zich online begeeft met zijn of haar bedrijf, loopt risico. Zo simpel is het. Veel bedrijven kunnen niet meer zonder internet. Ze verkopen via webshops of gebruiken hun website als visitekaartje en portfolio. Wanneer je echter met je bedrijf actief bent online, ben je altijd vatbaar voor aanvallen van hackers. Laat daarom geregeld een penetratietest uitvoeren zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Een penetratietest: wat is dat?

penetratietest uitvoeren

Wanneer je op servers actief bent en een netwerk gebruikt, dan heb je zo nu en dan een penetratietest nodig. Dit is een test die wordt uitgevoerd door professionals die bekend zijn met alle vormen van cyber security. Wat ze in principe doen is proberen in te breken op jouw netwerk. Zo ontdekken ze waar de gevoelige plekken zitten en of het makkelijk is voor hackers om in te breken.

Advies en versterking

Als blijkt dat je netwerk makkelijk te betreden en over te nemen is, dan kun je deze extra beveiligen. Dit kan op verschillende manieren. Allereerst wil je voorkomen dat een hacker inbreekt en belangrijke data van je steelt. Wat ze doen hiermee is jou gijzelen, daarom noemen we het ransomware. Ze vragen geld in ruil voor de informatie. Laat daarom al je data extra goed beschermen.