Kijkje in een andere wereld

2 min read

Je hebt er vast weleens van gehoord Virtual Reality, beter bekend als VR. Het wordt steeds populairder en je kan er ook steeds meer mee. Maar wat is het eigenlijk en wat kun je er allemaal mee doen? Dat ga ik je uitleggen!

Wat is het?

Virtual Reality is een techniek waarbij je een gesimuleerde werkelijkheid gaat zien. Door middel van een VR-bril lijkt het net of je in een andere wereld bent gestapt. De bril creëert diepte en zorgt ervoor dat je in 3D kan kijken. De bril registreert elke beweging die er gemaakt wordt en dit zorgt ervoor dat het lijkt alsof je in een andere wereld zit. Het maakt niet uit welke kant je op kijkt, want de bril geeft je de mogelijkheid tot een 360 graden view.  

Wat kun je ermee?

Je kan heel veel met VR. De meeste denken waarschijnlijk meteen aan het spelen van spellen als ze Virtual Reality horen, maar er is zoveel meer te doen met Virtual Reality dan alleen spellen spelen. Je kunt het gebruiken voor het kijken van concerten, films of sportevenementen. Als je kijkt naar video’s, dan lijkt het net of je er zelf in zit. Niet alleen wordt Virtual Reality gebruikt voor spelen van spellen en het kijken van films, maar ook voor marketing. Tegenwoordig kun je door VR kijken hoe een bank, die je misschien wilt kopen, in je kamer staat en kun je een proefrit maken in je favoriete auto! Er kan al veel door middel van virtual reality, en dit zal steeds meer worden.

Soorten producten

Er zijn verschillende soorten producten van Virtual Reality. Je hebt een VR-houder. Hier kun je je telefoon in stoppen en je telefoon wordt dan gebruikt als beeldscherm. Bij een normale VR-bril heb je geen telefoon nodig. De normale VR-bril heeft een eigen scherm, door deze te koppelen aan een laptop of computer krijg je beeld en kun je een kijkje in de gesimuleerde werkelijkheid nemen.

VR huren? Dat kan en het geeft je de kans om het uit te proberen of te huren voor op een feest of een evenement.

Dit heb je misschien gemist