Juiste verlichting voor jouw voertuig

2 min read
aanhanger-verlichting-led-juiste-verlichting

Er zijn tegenwoordig allerlei soorten verlichting te verkrijgen voor uw aanhangwagen. Het is belangrijk dat deze verlichting goed voor elkaar is om vervelende ongelukken in het verkeer te voorkomen. Aanhanger verlichting gaat over het algemeen snel kapot. Maar waar moet je op letten? 

Voordelen

Om uiteindelijk te kunnen kiezen welke aanhanger verlichting voor jou het beste werkt is het belangrijk om te kijken naar de voordelen hiervan. Voornamelijk aanhanger verlichting LED heeft veel voordelen:

  • De meeste LED lampen voor de aanhanger hebben een strakke vormgeving. Tevens geeft deze verlichting felle hoekige verlichting. Erg handig om in het donker goed gezien te worden en zelf ook goed te kunnen zien bij het achteruit insteken. 
  • LED lampen gebruiken veel minder stroom. Daarnaast heeft deze verlichting een (veel) hoger aantal branduren dan de traditionele lampen.
  • Een groot voordeel van aanhanger verlichting LED is dat deze verlichting waterdicht is. Dit is natuurlijk erg belangrijk aangezien je deze verlichting buiten gebruikt. Deze verlichting moet dus tegen alle weersomstandigheden kunnen. Het is hierbij wel belangrijk dat de bedrading ook waterdicht is aangesloten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan boottrailers. Hiervoor is het van groot belang dat de verlichting waterdicht is. LED is hiervoor zeker de uitkomst. 

Nadelen

Uiteraard zijn er ook een aantal nadelen. Voornamelijk als het gaat over de aanschafprijs. Maar uiteindelijk ga je dit zeker terugverdienen vanwege de stroom die je weer bespaart en de lange levensduur. Daarnaast komen er steeds meer concurrenten die LED verlichting verkopen. Hierdoor ontwikkelen zij zelf verlichting en proberen dit voor een zo goedkoop mogelijke prijs te doen. De kans is dus erg aanwezig dat de verlichting niet bij de juiste partij gekocht wordt en dus snel kapot gaat. Hierdoor wordt het goedkoop is duurkoop en dit is natuurlijk zonde. Voordat de led verlichting geplaatst wordt is het belangrijk te kijken naar de huidige kabelboom. Het kan zo zijn dat de huidige kabelboom niet aansluit op de nieuwe led verlichting. Het is dus belangrijk om dit voor de aanschaf goed te checken. Maar bovenal is het zeker de moeite waard. Het is milieubewust, je bespaart stroom en de verlichting heeft een veel langere levensduur.