Indruk maken met je verpakkingen doe je zo

2 min read

Verpakkingen. Een aantal jaar geleden waren verpakkingen doorgaans altijd vrij saai. Een verpakking was van karton en al deze verpakkingen zagen er allemaal hetzelfde uit. De laatste jaren worden verpakkingsmaterialen vaak ingezet als marketingmethode. In deze blog zetten we enkele trends op het gebied van verpakkingen op een rij.

Verpakkingen zijn tegenwoordig zo veel mogelijk duurzaam

Dozen kopen? Dat doe je tegenwoordig duurzaam! Consumenten houden van duurzame bedrijven en hier horen duurzame verpakkingen bij. Zorg er daarom voor dat ook jouw bedrijf gebruikt maakt van duurzame verpakkingen. Zowel het milieu als de consument is je dankbaar. En denk er ook aan of jouw product wel in een doos verpakt hoeft te worden. Heb je bijvoorbeeld een webshop in kleding? Je kunt deze kleding vaak als brievenbuspakket in luchtarme verpakking versturen.

Personalisatie is de trend

Geen saaie verpakkingen meer! In 2020 zullen steeds meer bedrijven ook het verpakkingsmateriaal personaliseren. Dit draagt bij aan de ultieme klantbeleving en het zorgt ervoor dat je als bedrijf in de gedachten van de consument blijft te hangen. Als voorbeeld kun je denken aan bijvoorbeeld de webshop Coolblue. De dozen (uitgevoerd in de huisstijl van het bedrijf) zijn inmiddels bij de meeste Nederlanders wel bekend. Ook als je niet zelf bij de webshop bestelt, heb je vast al eens een doos van Coolblue gezien. Bijvoorbeeld bij het ophalen van een (ander) pakketje in de supermarkt.

Maak ‘slimme’ verpakkingen

Heb je al duurzame en gepersonaliseerde verpakkingen? En ben je op zoek naar manieren om nog meer op te vallen? Dan kun je als bedrijf gebruik gaan maken van slimme verpakkingen. Slimme verpakkingen kunnen onder andere communiceren en informatie bewaren. Wil jij ook indruk maken met je verpakkingen? Kies er dan voor om je verpakkingen op maat te laten maken. Zo kun je de verpakking compleet (laten) aanpassen aan jouw huisstijl, waardoor een consument je zeker niet vergeet! Verzenddoos kopen? Online zijn er zat mogelijkheden. Kijk bijvoorbeeld eens bij Moniss!