In 4 stappen naar jouw ideale woonkamer

2 min read

Ga je verhuizen of verbouwen? Het inrichten van je interieur mag je zeker niet onderschatten. Wij geven je vier tips voor het inrichten van jouw droominterieur!

Tip 1: Eerst even dit…

Dagelijks breng je tijd door in je woonkamer. Of het nou een gezellige avond met vrienden is of een rustige avond na een lange dag werken, het is de ideale plek om even lekker te ontspannen. Juist omdat je er zoveel tijd doorbrengt is het belangrijk dat je jezelf er thuis voelt en niet achteraf voor baalmomenten komt te staan. Verricht daarom het nodige voorwerk en verzamel dit alles in een moodboard, zo kun je tijdens het maken van de keuze alles een even rustig op een rijtje zetten!

Tip 2: Fel of neutraal?

Wat betreft kleuren zijn er veel verschillende mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen felle tinten als hoofdkleuren te gebruiken, maar wij adviseren de basis neutraal te houden. Een voorbeeld van zo’n neutrale kleur die zich makkelijk aanpast aan de omgeving is wit, vervolgens kun je met de volgende stappen van de inrichting veel kanten uit qua kleur.

Tip 3: Zorg voor sfeer

Wanneer je de kleuren hebt bepaald is het tijd voor het tastbare interieur. Het is verstandig eerst te beginnen met de grotere meubels, en deze vervolgens aan te vullen met onder andere accessoires. Zo heb je alvast een duidelijk beeld van hoe alles komt te staan en kun je er gemakkelijk omheen inrichten. Je kunt je huis erg sfeervol maken door leuke accessoires toe te voegen. Planten zorgen er niet alleen voor dat er een extra kleur bij komt, het is ook nog eens goed voor de gezondheid. Vergeet niet een ‘personal touch’ toe te voegen, denk hierbij aan persoonlijke foto’s aan de wand.

Tip 4: Zo maak je het af!

Maak je woonkamer helemaal af met de juiste raamdecoratie van Veneta.com. Vitrage gordijnen passen perfect binnen de woonkamer. Deze voile gordijnen brengen erg veel sfeer mee en zijn perfect wanneer je iets meer privacy wil, maar niet wil inleveren op je lichtinval. Daarnaast zorgen houten jaloezieen voor een erg luxe uitstraling en door het verstellen van de horizontale lamellenbepaal je zelf de mate van privacy en lichtinval, ideaal dus!

Succes met het inrichten van je woonkamer!