Hoe kan je hoger komen in Google door linkbuilding?

2 min read

Hoger komen in Google is tegenwoordig een belangrijk doel voor marketeers. Hoe hoger je in Google komt bij een bepaalde zoekterm hoe groter de kans is dat er op je pagina wordt geklikt. Dit betekend ook automatisch dat je kans groter is dat je betaalde klanten krijgt en behoudt. In dit artikel leggen we uit hoe dit kan via linkbuilding. 

Linkbuilding

Het woord zegt het waarschijnlijk al. Het bouwen van links. Hoe meer jouw website, of bepaalde pagina’s, onder een linkje worden gevonden op het internet hoe hoger je kan komen in Google. Deze linkjes kan je verkrijgen door verschillende methoden van linkbuilding in de vorm van een artikel of gewoon een linkje onder het zoekwoord. Om dit te kunnen doen moet je van te voren een aantal zoektermen vinden waarop je gevonden wil worden. Deze koppel je aan een bepaalde pagina op je website en je kan aan de slag. Je kan de links zien als een soort stemmen op je website. Hoe meer stemmen hoe beter Google je website vindt en hoe hoger Google je dan ook zal plaatsen. 

Zelf aan de slag

Om te beginnen moet je bedenken welke zoekwoorden voor jouw website relevant zijn. Zo kan je een zoekwoordenonderzoek opstarten om er achter te komen welke woorden relevant zijn voor jouw website. Deze linkje vervolgens aan de bijbehorende pagina’s. Zelf kan je al wat aan linkbuilden doen door je aan te melden met je bedrijf op websites als Hotfrog. Hierbij kan je een gratis linkje verkrijgen door wat gegevens in te vullen. 

Uitbesteden

Linkbuilding is het beste om uit te besteden aan een marketingbureau. De werknemers hebben hier veel kennis op het gebied van linkbuilden en kunnen gemakkelijk aan links komen. Bovendien zullen ze meerdere methodes toepassen om aan zo veel mogelijk links te kunnen komen zoals contentmarketing, linkruilen, links plaatsen op eigen websites en door SEO artikelen te schrijven. Ook weten professionele linkbuilders welke websites krachtig zijn om op te plaatsen en welke minder.