Historie van Fred Perry

2 min read

De in 1909 geboren Fred Perry was een Britse tennisspeler die verschillende toernooien en titels won in zijn carrière. In 1940 werd Fred benaderd door Tibby Wegner, een Australische voetbalspeler, die de zweetband voor de pols had uitgevonden. Zijn volgende idee was om katoenen sport shirts te gaan ontwerpen in samenwerking met Fred. Het logo werd een laurier krans, gebaseerd op het officiële Olympische spelen logo, wat tot op de dag van vandaag nog wordt gebruikt op het kledingmerk. Tot 2019 was dit merk ook de kledingsponsor van tennisser Andy Murray. Het mode imperium werd voornamelijk gerund door de zoon van Fred en probeert zo de gedachtenis van zijn vader in stand te houden.

De collectie

De huidige Fred Perry collectie bestaat voornamelijk uit hippe, sportieve katoenen poloshirts. Er wordt gebruik gemaakt van een breed kleuren pallet, zodat er voor ieder wat te vinden is. Ook voor de minder sportieve man is Fred Perry een heerlijk merk om te dragen. Gelukkig kun je hier ook terecht voor de wintermaanden. Fred Perry is breder geworden met de jaren, en heeft hierdoor ook een heerlijke lijn met sweaters, shirts met lange mouwen en truien. Allemaal met het laurier logo bedrukt. Een sportieve luxe stijl voor iedereen.

Kleding maakt de man

Voor een goede Fred Perry polo shirt of trui is het van belang de juiste maat te kiezen voor een perfecte fit. Het kan voorkomen dat er shirts of truien wat strakker rond het lichaam vallen dan dat je zelf zou willen. Kijk goed naar de maattabel voordat je het kledingstuk van Fred Perry besteld, om zo de juiste maat te kiezen. Combineer de polo shirts met een leuke blazer en jeans voor een casual chic look. Of ga terug naar de basis, de complete sportieve look met polo shirt en sportbroek. Ook voor de koude dagen is er keus genoeg. Neem bijvoorbeeld een heerlijke warme sweater gemaakt van 100% katoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *