Een bestekset aanschaffen

2 min read
bestekset-aanschaffen

Wie zichzelf nieuw bestek wil aanschaffen, moet eerst enkele vragen kunnen beantwoorden. Hoe moet het design van het bestek er uitzien? Uit welk materiaal moet het bestek bestaan? Voor hoeveel personen heb je bestek nodig? Het zijn allemaal vragen die van belang zijn bij het uitkiezen van de perfecte bestekset.

Er zijn verschillende sets op de markt die allemaal met andere soorten lepels en accessoires worden geleverd. Vaak kan dit ook een prijsverschil met zich meebrengen. Vraag jezelf dus af of je wel een taartschep, theelepels, sauslepels of dessertvorkjes nodig hebt. Is het antwoord negatief, dan kun je hier gerust al wat op besparen. Maar dit is natuurlijk afhankelijk van je benodigdheden en van je budget. 

Het juiste materiaal

Nieuw bestek is altijd een investering en daarom kun je best een duurzame set in huis halen. Tegenwoordig wordt al het bestek uit roestvast staal, oftewel RVS, gemaakt. Zilveren sets zie je bijna niet meer liggen in de winkels. Zilver is natuurlijk duurder maar is ook moeilijker in onderhoud. Wie voor roestvast staal gaat, kan daarin best een 18/10 set nemen. Dit betekent dat het staal voor 18 procent uit chroom bestaat en voor 10 procent uit nikkel. Het nikkel zal ervoor zorgen dat je bestek minder snel zal krassen en dat het beter bestand is tegen corrosie. 

Vaatwasser

Maar roestvrijstaal kent ook wel een minpunt. Bestek dat uit roestvrijstaal bestaat, kan wel nog plekken vertonen wanneer je deze te lang in water laat liggen. Let er dus zeker op dat je het bestek tijdig uit de vaatwasser haalt zodat het kan drogen. De beste optie voor bestek is steeds om deze af te wassen met de hand. Het kost natuurlijk wat meer moeite, maar het is beter voor je bestek op langere termijn.

Dit heb je misschien gemist