Dropshipping in Nederland

2 min read

Ben je op zoek naar meer informatie over dropshipping in Nederland? Wil je kijken of dit iets voor jou is? Dan ben je op deze pagina helemaal aan het juiste adres! Hier kan je namelijk meer leren over dropshipping en wat voor perspectieven dit te bieden heeft. Dropshipping is voor veel jonge ondernemers namelijk het eerste contact met ondernemen, doordat het redelijk laagdrempelig is. Je hoeft geen voorraad te bewaren en kunt direct ‘shippen’ naar de klanten. De wachttijden hiervoor zijn wel langer dan normaal, omdat de meeste producten uit China komen. Wil je meer weten over dropshipping in Nederland? Lees dan snel verder om hier achter te komen!

Eerste touchpoint van ondernemen

Omdat dropshipping redelijk laagdrempelig is, zijn veel jonge ondernemers in staat om hieraan mee te doen. Het proces werkt als volgt: er wordt een winnend product uitgekozen, deze wordt gebrand op een bepaalde manier met bijpassende marketing en deze wordt op social media geadverteerd. Facebook is hier een speciaal platform voor met Facebook ads. Dit is gecreëerd voor mensen die hun pagina of hun product willen promoten met adsets. Hier kan er worden ingesteld welke personen er bereikt moeten worden en vervolgens doen de algoritmes van Facebook hun werk.

De logische stap

De meeste dropshippers komen uiteindelijk op een punt, waarin ze een plateau hebben bereikt. De tijd die erin wordt gestopt loont het bedrag dat eruit wordt gehaald niet meer. Op dit punt is het dan ook logisch om verder te kijken. In deze fase is het dan ook aan te raden om een merkenbureau in te schakelen. Met het product dat je uit China binnenhaalt, kan je een eigen merk creëren. Het is dan wél de bedoeling dat je dit merk registreert. Hier dient eerst zorgvuldig onderzoek naar te worden gedaan. Hier zijn gelukkig verschillende specialisten voor.

Dit heb je misschien gemist