De zomerstop

2 min read

De zomer, een heerlijke periode van zon en gezelligheid. Elke avond een bbq met vrienden en het bier vloeit rijkelijk. De sport ligt stil vanwege de vakantieperiode en je hebt jezelf een periode van niks doen beloofd. Je hebt het hele voetbal seizoen hard gewerkt je zelf fit te houden en je laat de teugels nu even los. Je laat de teugels los en je eigen teugels op je buik groeien gestaag. De voorbereiding komt er nu weer aan en je moet weer aan de slag.

Fit worden op je eigen manier

Om fit te worden heb je inzet en discipline nodig. Je wilt weer kracht en conditie op doen. Ik ben dit jaar zelf als volgt aan de slag gegaan. Ik ben de sportschool in gegaan en heb vier weken spierconditie gaan traine. Lange herhalingen van 15, 12 en 10 met laag gewicht. De maand hier op ben ik spier kracht gaan opbouwen, korte herhalingen van 10, 8, 6 met hoog gewicht. Dit blijf ik maandelijks afwisselen. De eerste maand ben ik daarnaast ook veel gaan fietsen om de basis conditie op te bouwen. Anderhalve maand voor de eerste training ben ik ook begonnen met hardlopen.

Hulpmiddelen inschakelen

Om weer helemaal fit aan het seizoen te beginnen kun je natuurlijk altijd hulp inschakelen van een professionel met verstand van zaken. Vitaliteitscoaching of een looptrainer kunnen echt het verschil maken op fysiek vlak. Wanneer jij vitaal en fit het sportjaar begint heb je vaak al een voorsprong op je teamgenoten en je tegenstanders. Een mental coach heeft op het mentale vlak verstand van zaken en kan hier het verschil zijn tussen een topjaar en een tobjaar. Dus kom van die bank af en ga aan de slag. Ik laat vanavond het bier staan deze vrijdag en ga vanavond hardlopend naar de sportschool, sporten en met een omweg terug naar huis rennen. Wat ga jij doen om de beste versie van je zelf te zijn?