De vijf beste parkeertips voor als je met het vliegtuig op vakantie gaat

2 min read

1. Gebruik een externe parkeerplaats

Parkeren bij particuliere bedrijven rondom een luchthaven is vaak veel goedkoper dan parkeren op de luchthaven zelf. Bovendien beschikken veel offsite parkeerplaatsen over een eigen shuttlebus waarmee reizigers gratis naar de luchthaven worden gebracht. Veel parkeerplaatsen op luchthavens zijn dichterbij, maar vaak moet je een heel eind lopen voordat je een shuttlebus ziet, die je naar de terminal brengt. En de kans dat je een plek dicht bij de ingang van de terminal vindt? Vrijwel nihil. Stop met tijd te verspillen om de perfecte parkeerplaats te vinden en dan te wachten op een shuttle terwijl je je kinderen en je bagage in de gaten moet houden. Offsite parkeren is één van de best bewaarde geheimen van slimme reizigers.

2. Reserveer van tevoren

Een ander voordeel van het gebruik van offsite parkeren, is dat je van tevoren kunt reserveren. Dit zorgt ervoor dat de parkeerplek geschikt is voor jouw auto en geeft de eigenaar ook een beter idee van hoeveel shuttlebussen hij moet laten rijden en wanneer. Het reserveren van jouw parkeerplaats bespaart ook tijd, aangezien de verkoper al jouw relevante informatie al in het bestand heeft staan wanneer je incheckt! Reserveren jouw parkeerplaats hier – eazzypark.nl

3. Neem minder bagage mee

Hoe minder bagage je meeneemt, hoe minder je hoeft te betalen en je zorgen hoeft te maken. Met de strikte luchtvaartbeperkingen, gewichtslimieten en extra bagagecontroles is het verstandig om zo min mogelijk bagage mee te nemen. Controleer voordat je inpakt de regels en de voorschriften van de luchtvaartmaatschappij, zodat je niet voor verrassingen komt te staan en bij het inchecken moet bijbetalen. Het kan zelfs goedkoper en minder stressvol zijn om de kerstcadeaus op te sturen in plaats van ze in je koffer te doen.

4. Plan wat extra tijd in

Zelfs als je een externe parkeerdienst gebruikt, is het vakantieseizoen ongelooflijk druk. Voeg een extra half uur toe aan de tijd, die je nodig hebt om op de luchthaven te komen, zodat je de eventuele vertragingen op de weg of bij het parkeren kunt opvangen.

5. Veiligheid gaat boven alles

Tijdens de vakantieperiodes zijn er op de parkeerplaatsen van luchthavens vaak meer diefstallen. Een ander voordeel van offsite parkeren is de extra veiligheid. De faciliteiten zijn goed verlicht, volledig omheind en bieden voor jouw veiligheid 24/7 bewaking. Weinig kan een vakantie zo verpesten als diefstal of schade aan je auto, dus zorg ervoor dat je op een veilige en beveiligde locatie parkeert.

Luchthavens zijn tijdens de vakantieperiodes erg druk, maar als je met betrekking tot je parkeermogelijkheden de juiste beslissing neemt, zul je ongetwijfeld van een stressvrije reis kunnen genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit heb je misschien gemist