Controleren van fraude

2 min read

Elke bedrijf heeft het wel of wilt het wel toevoegen aan zijn bedrijf, een bedrijfsrecherche. Een bedrijfsrecherche houdt zich bezig met verschillende dingen. Waarschijnlijk zitten er ook wel een aantal dingen tussen waar jij geen weet van hebt.

Vormen van fraude

Fraude komt regelmatig voor en je hebt dan ook verschillende soorten fraude. Zo kunnen werknemers niet optimaal aan het werk zijn en waardevolle tijd verpesten. Daarnaast kan het zo zijn dat werknemers niet gemotiveerd genoeg zijn om te werken en dat zij zich dan ook liever ziek melden dan dat ze op werk verschijnen.

Hiernaast heb je nog heel veel verschillende soorten fraude. Hieronder staan er een paar genoemd, zodat je een beetje het idee krijgt wat een bedrijfsrecherche nu precies doet.

Verzekeringsfraude

Een bedrijfsrecherche houdt in de gaten of er geen sprake is van verzekeringsfraude. Verzekeringen kosten immers veel geld en mensen willen hier nog weleens onderuit komen. Een bedrijfsrecherche houdt dit allemaal goed in de gaten, zodat er zo min mogelijk verzekeringsfraude is.

Ziekteverzuim

Natuurlijk heeft iedereen hier weleens last van, ziek zijn. Het is erg vervelend, maar soms komt het wel vaak voor. Mensen kunnen ziek zijn doordat er andere redenen zijn dan alleen ziek zijn. Vinden ze het werk nog wel leuk? Voelen ze zich op hun gemak? Al deze zaken spelen mee en dit houdt de bedrijfsrecherche dan ook in de gaten.

Bedrijfsfraude

Daarnaast wil je ook zeker voorkomen dat er geen fraude plaats vindt binnen het bedrijf.  Er moet vertrouwen zijn en niet alleen tussen de collega’s, maar ook tussen de verschillende functies. Je moet verantwoordelijkheden kunnen afleggen en ervanuit kunnen gaan dat het ook goed komt.