4 tips voor inbraakpreventie

2 min read
deurslot uitgelichte afbeelding

4 tips voor huisbeveiliging en hoe je een inbraak kan voorkomen:

Tip Nummer 1: Denken als een dief

Dit is een beetje in de lijn van het gezegde “vuur met vuur bestrijden” en het belangrijkste deel van Game Theorie is het denken als je tegenstander. In dit geval is de vijand duidelijk een dief die probeert toegang te krijgen tot je huis om je te beroven van je eigendommen. De meest duidelijke stap is het proberen te bedenken welke zwakke punten er in huis zijn. Overweeg je sloten te vervangen, het installeren van sterkere deuren, rolluiken en garagesloten. Daarnaast moet je er ook zeker van zijn dat je alles afsluit wanneer je niet thuis bent en laat nooit de ramen op de begane grond open terwijl je weg bent. Heb je hulp nodig bij het vervangen van je sloten, neem dan contact met ons op.

Tip Nummer 2: Begrijp je omgeving

Struiken, bomen en hoog gras zijn geen dingen die je in je tuin wilt hebben en zeker niet in de buurt van je ramen. Dieven gebruiken deze vaak als beschutting dus zorg dat ze kort zijn gewiekt en snoei alles wat jouw zicht belemmerd. Maak het de dief niet makkelijk! Daarnaast moet je ook praten met je buren en zorg dat ze ten alle tijden hun ogen open houden voor verdachte activiteiten. Goede samenwerking binnen een buurt helpt vaak een gebied veilig te houden van misdaad en dit is zelfs nog makkelijker te doen wanneer je in een appartementen complex woont.

Tip Nummer 3: Overweeg het gebruik van een alarm systeem

Zoals we al eerder zeiden zijn er niet veel mensen met een alarm systeem in huis. Het is waar dat er veel bedrijven zijn die alarmering monitoring diensten aanbieden die veel mensen zich niet kunnen veroorloven, maar het is ook waar dat er altijd goedkopere alternatieven zijn en trilling gevoelige alarmen kosten zeker niet duurder dan €75 tegenwoordig, en deze zijn bewezen effectief. 

Tip Nummer 4: Creëer een veiligheidschecklist

Een veiligheidschecklist bevat alle nodige veiligheidsmaatregelen die je moet uitvoeren voordat je het huis verlaat of naar bed gaat. Deze lijst bevat aantekeningen dat je alle deuren moet afsluiten, alle ramen moet sluiten, wat lichten aan moet laten, etc. Veel mensen vergeten soms de simpele dingen, dus een checklist zal je zeker helpen bij het beveiligen van je huis en het geeft je rust in je hoofd omdat je weet dat je elke veiligheidsmaatregel hebt genomen die je kon.

Bezoek onze website voor meer informatie over sloten – https://www.slotenmaker-24.nl/nl/slotenmaker-heerlen-1308.html